image Følg oss:

Vanlige spørsmål

Før du velger om du vil ta imot Jesus, trenger du kanskje svar på et par spørsmål. Her er noen av de vanligste spørsmålene som pleier å komme opp.

Jeg går i kirka hver søndag, er jeg ikke en kristen da?

Selv om du er vokst opp i et kristent hjem, eller går i kirka hver søndag, blir du ikke automatisk en kristen av det. Like lite som du blir en hamburger av å gå på McDonalds, eller et fly ved å bo i en flyhangar, blir du en kristen av å gå i kirka. Du må rett og slett ta ditt eget valg om å ta imot Jesus som frelseren din.

Må jeg slutte å drikke?

Nei. Du MÅ ikke. Bibelen sier at alt er lov, men ikke alt er bra for deg. Er alkohol bra for deg? Hva så med andre ting? Løgn, porno, baksnakking – klassiske ting som blir nevnt når en snakker om synd, må jeg slutte med dette? Du MÅ ikke, men det hadde vært veldig bra for deg.

Gud har satt opp en del kjøreregler for ting en skal holde seg borte fra, fordi det er til det beste, og fordi synd kan binde en. Begynner du å lyve, må du snart fortelle en ny løgn for å dekke over den forrige, og så en ny…. Det som bibelen omtaler som synd er rett og slett ikke bra for deg, og det beste er å holde deg borte fra det. 

De fleste opplever at når en blir kristen, så forsvinner lysten til å synde litt etter litt. Du trenger derfor ikke streve med å bli perfekt før du tar imot Jesus. Etter du har tatt imot Jesus kan det hende at lysten på å gjøre gale ting forsvinner, eller at Gud kommer med et hint eller to hvis det er noe han mener ikke er bra for deg.

Blir jeg hjernevasket?

Mange som tar imot Jesus, blir forandret. Noen ikke til å kjenne igjen, og andre er akkurat som før. Jesus behandler mennesker forskjellig fordi vi er forskjellige. Han vet hva hver enkelt trenger, og noen trenger ”spesiell behandling”. Men, ikke hver redd. Jesus skapte deg slik du er, med personligheten og egenskapene dine fordi han liker deg slik. Du blir ikke totalt skrudd i toppen, og kommer ikke til å bli misfornøyd med utviklingen.