image Følg oss:

Min story

Jeg ignorerte Jesus i mange år. Jeg vokste opp i et kristent hjem, og hørte mye om Gud og Jesus, men jeg satte ham alltid på vent. Innerst inne hadde jeg nok et ønske om å tro på Jesus, men da jeg var 12-13 år var det mange andre ting i livet som var mye mer spennende. Jeg begynte tidlig med å feste, stjele og gjøre mye galt. Etter hvert begynte jeg med hip-hop og rapping. Vi hadde en del konserter, og festing ble det bare mer av. 

Jeg har nok vært en som alltid har lett etter ”svaret”, og var på leting i mange forskjellige miljøer. I en periode var jeg i et hooligansmiljø, der fotballsupportere sloss mot andre fotballsupportere. Jeg stortrivdes i alle miljøene, og det kick’et som det gir, enten å ha hiphopkonserter med flere hundre tilskuere, eller slåss på en grusbane eller på en fotballpub, ga meg et rush som jeg aldri hadde opplevd før.

Da jeg var 19 år spurte foreldrene mine om jeg ikke kunne bli med på en  hjelpesendingstur til Latvia. - Hvorfor jeg skulle bruke en hel ferie på å gi mat til fattige barn, var det første jeg tenkte. Det var så mye annet som var mer spennende å bruke tida på. Men, etter nærmere ettertanke, fant jeg og en kompis fant ut at vi kunne dra likevel. Kristne var jo dumme, og turen kunne lett brukes til å smugle sprit og tobakk. - En god plan, tenkte vi.

Det begynte strålende. Da vi var på ferja la de kristne seg til å sove tidlig, mens jeg og kompisen min festet hele natta. Og de kristne, de merket selvfølgelig ingen ting. Naive kristne…

Møtene var kjedelige. Vi satt bakerst og fulgte ikke med. Men, så skjedde det noe. Det startet med at de kristne begynte å fortelle om at Jesus var deres beste venn. Du vet jo hva jeg tenkte: - merkelig, taper, katta har daua… Men så begynte jeg å tenke: Hva om de har rett? Hva om Jesus faktisk fins? Hva om det er så enkelt som å si ja til Jesus? Da er jeg jo en idiot om jeg ikke ønsker et sånt vennskap.

Den kvelden valgte jeg å be: ”Jesus, hvis du fins, så gir jeg deg en sjanse. Men jeg vil ikke ha et kjedelig kristenliv, men et spennende liv.”

Jeg hadde sagt ja til Jesus.

Hans Martin Skagestad, evangelist i Troens Bevis