image Følg oss:

Hvem er Jesus?

Det greie med sosiale medier er at før du svarer på en venneforespørsel, kan du sjekke ut personens profil for å finne ut av om dette er en det er interessant å være venn med. Jesus har ingen offisiell profil, så vi tenkte å gi en kort presentasjon av hvem han er for deg.

 

Jesus er rett og slett Gud. Det er han som har skapt alt du ser og har rundt deg, fra atomet i leverposteien du spiser på skiva, eller ørreten du fiska forrige høst, til stjerna du ser oppå himmelen i et filosofisk øyeblikk. Jesus har skapt alt, inkludert deg. 

En skulle jo tro at han som har skapt alt og holder kontroll på alt som skjer, skulle ha for mye å gjøre til å være interessert i deg. Det virker iallfall slik for mange – de strever og sliter, roper ut i tomheten, men opplever ikke at Gud svarer. Rundt om i verden dør mennesker av sult, katastrofer og krig. Verden ser på mange måter ut som en gudsforlatt plass, men har virkelig Gud forlatt oss? Og i tilfelle ikke, hvordan ser han på oss? Hvordan er han?

Jesus var kjempetydelig på at Gud ikke har forlatt oss. En av setningene han sa flest ganger, var ”Guds rike er kommet nær”. Gud er ikke langt borte, han er nærme. Og ikke bare er han nær, han er utrolig interessert i deg og hvordan du har det. Jesus sa til og med at ”hvert hårstrå dere har på hodet, er talt.” Hvorfor gidder Gud å holde tellinga på hårstråene dine? For å dokumentere hårtap? Nei, fordi han bryr seg uendelig mye om deg. Siden Gud er den som skapte deg, tenker han på deg som barnet sitt. De fleste foreldre elsker barna sine utrolig høyt. Gud elsker deg utrolig høyt! Du trenger ikke å være bekymret for at Jesus ikke liker deg, eller at han kommer til å avvise deg hvis du godtar venneforespørselen hans.